top of page

Marea... altfel

Ca toti cei ce se regasesc pe acest website si noi suntem pasionati de mare. Cel mai lung voiaj cu un velier l-am facut acum cativa ani cu Ioan “Cobi” Cobzarenco atunci cand acesta a adus-o pe Dröppelmina, o ambarcatiune Hallberg-Rassy plina de sarm, din Lavrio (Grecia) pana in portul Limanu.



Era inceput de primavara si chiar daca la plecarea din Grecia vremea a tinut cu noi, odata ajunsi in Bosfor si mai ales odata ce am intrat in ape bulgaresti ploaia, frigul si vantul si-au cam facut de cap. Cu toate acestea, a fost un voiaj de care ne vom aminti toata viata cu multa placere.



Dar pasiunea noastra adevarata este de a fi nu pe apa, ci sub apa. De mai mult de 30 ani ne petrecem fiecare moment posibil facand scufundari. Scufundari in mari si oceane frumoase, pline de viata cat si scufundari in adancurile Terrei, in pesteri scufundate. La un moment dat, in anul 2000, aceasta pasiune pentru lumea subacvatica s-a transformat din hobby intr-o afacere, atunci cand Mihai a devenit instructor si a deschis un centru de scufundari la Marea Neagra.



Din 2009 suntem doi care ne straduim sa ii atragem si invatam si pe altii sa se bucure de placerile regatului lui Poseidon. Unii din acestia, cei mai insetati de explorare, chiar ajung sa se aventureze inspre intunericul de sub pamant, acolo unde Mayasii credeau ca se afla Xibalba, “locul fricii” care, din fericire, se dovedeste de multe ori a fi un loc feeric, cu stalagmite, stalactite si cristale ce incanta ochiul celor curajosi.



Verile, acel scurt sezon la noi, ni le petrecem la Marea Neagra, in Romania sau Bulgaria, tinand cursuri de scufundare pentru cei interesati.



De cateva ori pe an ne aventuram cu prieteni si clienti in mari si oceane exotice unde ne bucuram de gradinile de coral, de rechini, de manta ce planeaza cu eleganta, de anghile uriase dar si de micile vietuitoare multi-colore care sunt adevaratele giuvaeruri ale adancurilor: pesti exotici, crevete, stele de mare, nudibranhiati.






Am avut placerea de a ne scufunda in ape cristaline din toata lumea: in Marea Rosie, in Marea Caraibilor, in Marea Chinei de Sud cat si in cenotele faimoase ale Rivierei Maya din Mexic, in raurile subterane ale Floridei sau in pesterile scufundate din Franta.





Ca si exploratori am petrecut momente de neuitat in expeditii de scufundari de pestera in Laos si Vietnam unde am fost primii care s-au aventurat, au tras fir si au cartat in galeriile nou descoperite.



Va invitam si pe voi sa cunoasteti aceasta alta lume a apelor - cea peste care, impinsi de vanturi, treceti cu chila ambarcatiunilor si la care, poate, v-ati gandit din in cand in cand intrebandu-va ce ascunde.

Andreea Cohn & Mihai Baciu

https://www.subaquasport.com/page-contact

200 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page