top of page

Jimmy Cornell - membru de onoare al Blue Water Club

Comunitatea de yachting din Romania s-a bucurat zilele trecute de prezenta la Bucuresti a unei legende a navigatiei cu vele, Jimmy Cornell. Acesta a venit pentru prima oara in Romania sa sustina o serie de seminarii, la invitatia Blue Water Club.

Jimmy Cornell
Jimmy Cornell

Peste 200 de pasionati si admiratori au participat la cele doua seminarii organizate in zilele de 28 si 29 septembrie 2018 la Crowne Plaza, seminarii la care Jimmy Cornell a prezentat coordonatele tehnice ale planificarii expeditiilor offshore, dar si aspecte inedite legate de experienta profesionala si de viata acumulata în cele peste 200.000 de mile de navigatie in jurul lumii.


Cu ocazia evenimentului, a fost anunțată în mod public înființarea Asociației Sportive Blue Water Club. Asociația a cărei deviză este: ‘’dedicați navigației’’ își propune să aducă împreună pe cei care au navigat sau își doresc să navigheze pe mările și oceanele lumii, să susțină pe oricine dorește să facă performanță sau doar să se aproprie de mare, din pasiune.


Tot cu acest prilej, Jimmy Cornell a acceptat invitația Blue Water Club de a fi membru de onoare al asociației. El și-a exprimat în mod public susținerea pentru viitoarele activități ale asociației, adresand în acest sens un mesaj video membrilor actuali și viitori ai Blue Water Club.



Au fost anunțate, de asemenea, și următoarele evenimente sportive susținute de Blue Water Club, dintre care, cel mai important și unic de altfel în peisajul sportiv românesc, este plecarea cu un velier în jurul lumii a lui Marius Albu - solitar și fără oprire.


Membru fondator al asociației, navigator cu o vastă experiență, Marius Albu a făcut alături de soția sa, Cătălina Albu, înconjurul pământului de aproape 3 ori, la bordul velierului ''Phoenix'' construit de el, velierul cunoscut publicului și din proiectul finalizat cu succes ''Toate panzele sus''. Marius Albu este de asemenea membru al unui prestigios club de alpinisim - ''Explorer'' fiind autorul unor performanțe în domeniu, printre care cucerirea Aconcagua (6.959 de metri – cel mai înalt vulcan stins din lume) şi Ojos del Salados (6.893 de metri – cel mai înalt vulcan activ din lume).


Marius Albu anunțând plecarea in jurul lumii - solitar si fara oprire
Marius Albu anunțând plecarea in jurul lumii - solitar si fara oprire

Suntem mândri de curajul și perseverența de care membrii asociației dau dovadă și sperăm ca prin intermediul lor si sprijinul Blue Water Club, România să intre în acest club select, deschis în 1968 de Sir Rober Knox-Johnston, al țărilor care au dat navigatori ce au calatorit în jurul lumii solitari și fără oprire.


Vă așteptăm alături de noi!


Echipa Blue Water Club



283 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page