top of page
Poza scriitoruluialex chiric

The Volvo Ocean Race - wind of change


Mai sunt 2 ani si jumatate, pana la o noua editie a “The Volvo Ocean Race”, aflat sub brand-ul “The Ocean Race” și o nouă conducere care promite schimbări radicale.


Cu ce promisiuni vin organizatorii? Conform NOR-ul preliminar noul proiect prevede existenta a 2 clase de racing, fiind introdusa pe langa VO65, clasa Imoca 60. În cadrul VO65 se va decerna un premiu Youth Challenge Trophy, cu condiția ca majoritatea din cei 10 membri de echipaj să aibă vârsta sub 30 de ani și cel puțin 3 dintre ei să aibă vârsta de sub 26 de ani. Ambele clase vor fi obligate să aibă în componența echipajelor și femei respectand anumite configurații de echipaj impuse de organizatori.


De fapt, introducerea clasei Imoca 60, vorbeste despre sporirea accesibilitatii, deschizand portile pentru mai multe tipuri de proiecte de racing, desacralizand ceea ce stiam noi ca fiind apogeul in lumea sailing-ului modern. In schimb, pe la jumatatea lunii iulie urmeaz prezentarea intregului traseu, care promite, pe de-o parte pastrarea locatiilor clasice, precum Alicante, Cape Town sau Melbourne, iar pe de alta parte introducerea a noi orase, care vor aduce cu sine noi provocări.


Pentru a afla mai multe va invitam sa urmariti video-ul de mai jos. Totodata, ce efect considerati ca va avea noul format asupra cursei, dar asupra lumii sailing-ului competitiv? Așteptăm comentariile dumneavoastră!



35 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page