top of page

In jurul lumii, pe ruta de nord-vest

Austriacul Norbert Sedlacek Koch va incerca sa ocoleasca Pamantul trecand mai intai printre gheturile aflate in nordul Canadei, pe ruta de nord-vest, apoi prin vestul celor doua Americi dupa care, de la Capul Horn, va traversa Atlanticul de Sud, Oceanul Indian si Pacific ajungand din nou la temutul Cap Horn. De acolo va urca spre nord, ajungand in punctul de plecare, Les Sable D'Olonne, in Franta.


Barca de tipul Open60AAL este construita de catre firma franceza http://innovation-yachts.com/ , din lemn de balsa imbracat in fibra vulcanica. Are o lungime de 18.28 m si o latime de 5.82 m.



Skipperul are o carte de vizita impresionanta, CV-ul sau fiind aici: http://www.ant-arctic-lab.com/wp-content/uploads/2019/03/CV-Norbert-Sedlacek-Koch_ENGLISH.pdf

Startul a fost in data de 21.07.2019 insa dupa cateva zile, in conditii de vreme rea in vestul Irlandei, un foc s-a rupt, a intrat sub coca si s-a rasucit pe chila si safran. Norbert a hotarat ca se impune o verificare minutioasa a cocii asa ca se intoarce la Les Sable D'Olonne pentru a se intalni cu echipa sa.


Cu galben, drumul parcurs

Timpul este foarte pretios pentru ca odata cu venirea toamnei, gheata va bloca pana la vara viitoare ruta de nord-vest.


172 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page