top of page

lun., 14 oct.

|

Gibraltar

Marius Albu, primul roman care pleaca in jurul lumii cu un velier; singur si fara oprire

Avem plăcerea să vă invităm într-o călătorie alături de Marius Albu, primul român care va pleca în jurul lumii la bordul unui velier, solitar și fără oprire. Cursa va avea startul din Gibraltar in octombrie 2019 si va dura peste 240 de zile, cu un traseu de peste 28.000 mile.

Registration is Closed
See other events
Marius Albu, primul roman care pleaca in jurul lumii cu un velier; singur si fara oprire
Marius Albu, primul roman care pleaca in jurul lumii cu un velier; singur si fara oprire

Ora și locul

14 oct. 2019, 19:00 – 14 mai 2020, 23:00

Gibraltar, Gibraltar

Despre eveniment

Avand in vedere aparitia unor probleme tehnice, evenimentul se va amana pentru 2-3 saptamani - Marius Albu comunicat.

Avem plăcerea să vă invităm într-o călătorie alături de Marius Albu, primul român care va pleca în jurul lumii la bordul unui velier, solitar și fără oprire.

Cursa va avea startul din Gibraltar la începutul lunii octombrie 2019 si va dura peste 240 de zile, perioadă în care acesta va parcurge mai mult de  28.000 de mile marine (aproximativ 52.000 km).

Sir Robin Knox-Johnston a fost prima persoană care a reușit o astfel de performanță în anul 1969, cursa fiind considerată pe bună dreptate un Everest al navigatorilor. Lista celor care au reușit să termine o astfel de cursă nu depășește o sută de nume.

Marius Albu, născut la data de 15.05.1955 la Onești, jud. Bacău, speolog, alpinist și navigator, cu multe recorduri naționale la activ, a finalizat în acest an proiectul Pe urmele Speranței, o reeditare a traseului vestitei ambarcațiuni din romanul lui Radu Tudoran Toate pânzele sus. Proiectul a avut susținerea media a TVR2, fiind subiectul unei serii de filme documentare difuzate de televiziunea publică. Totodată, acesta a înconjurat pământul de două ori pe ambarcațiunea Phoenix, construită de el însuși. Această vastă experiență l-a propulsat pe Marius Albu în topul celor mai titrați navigatori români alături de Jimmy Cornell, Dorel Nacou sau Andrei Roșu.

Pentru realizarea singurei performanțe din domeniul navigației care-i lipsește din palmaresul său, Marius Albu a achiziționat din resurse proprii și ajutat de prieteni un velier performant, Cigale 14, special conceput să reziste unei astfel de curse și mai ales să faca față zonelor din aproprierea Antarcticii.

Cursa în sine necesită pe lângă resurse umane și resurse financiare, de aceea apelăm la implicarea dumneavoastră activă sub sloganul:

Mândri că suntem români. Fii alături de Marius Albu, primul român care pleacă în jurul lumii la bordul unui velier. Singur și fără oprire.

Pentru mai multe informații cu privire la acest  proiect organizat și susținut de Asociația Sportivă Blue Water Club, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

Distribuie evenimentul

bottom of page